Australië opent binnenkort ambassade in Rabat

marokko
15
17 nov '16
Een Australische ambassade zal binnenkort worden geopend in Rabat, kondigde de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, gisteren aan in Marrakesh aan de zijlijn van de COP22.

In een briefing na een ontmoeting met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, COP22 President Salaheddine Mezouar, zei de Australische minister "Australië is van plan om een ambassade te openen in Rabat. Wij geloven dat er een groot potentieel is om de betrekkingen tussen de twee landen te verruimen en verder te verdiepen".

"We hopen dat deze ambassade het begin van een nieuw tijdperk in de Australische-Marokkaanse betrekkingen zal zijn", zei ze, de wens van haar land uitend om samen te werken met het Koninkrijk om de economische betrekkingen te versterken en de sector van de hernieuwbare energie te verbeteren.


Julie Bishop zei ook dat ongeveer 30.000 Australiërs elk jaar Marrakech bezoeken, de wens uitend dat dit aantal zal toenemen met de opening van de diplomatieke vertegenwoordiging van Australië in Rabat.   Zij merkte op dat haar ontmoeting met Mezouar ook gericht was op de uitdagingen van het terrorisme en het conflict in het Midden-Oosten, waarin wordt opgeroepen tot nauwere samenwerking op dit niveau om deze dreiging tegen te gaan.

De voorzitter van COP22 bedankte de Australische minister voor haar aanwezigheid bij dit wereldwijde evenement en de steun voor het welslagen ervan, meldt Lefr360.

Met betrekking tot de aanstaande opening van de ambassade van Australië in Rabat, beschreef Mezouar deze aankondiging als "leuk" en "belangrijk", waarbij hij opmerkt dat dit nieuwe partnerschap en deze nieuwe dynamiek waarschijnlijk "Een nieuwe pagina zal openen in de betrekkingen tussen onze twee landen".

"De goede politieke betrekkingen tussen Marokko en Australië zullen voortaan worden gestructureerd in het kader van een permanente en regelmatige politieke dialoog," aldus de minister.


© Redactie 2016
marokko
australie
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?