Terreurverdachte Abrini weigert verhoor in aanwezigheid FBI

marokko
2
18 nov '16
'De man met het hoedje' tijdens de aanslagen op luchthaven Zaventem weigert verhoor.

Mohamed Abrini die verantwoordelijk wordt gehouden voor directe betrokkenheid bij de aanslagen op luchthaven Zaventem en in Brussel van 22 maart jl., weigert medewerking te verlenen tijdens zijn verhoren indien de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI hierbij aanwezig is. In tegenstelling tot de andere terroristen blies Abrini zichzelf niet op, wel werd in zijn bagage de zwaarste lading explosieven gevonden.

Door de aanslagen waren in totaal 32 doden te betreuren, daarnaast wordt Abrini ook deels verantwoordelijk gehouden voor hetgeen zich afspeelde in Parijs op 13 november. Dit omdat hij twee dagen voor de bloedige aanslagen daar samen met de andere hoofdverdachte, Salah Abdeslam, werd gefilmd op een tankstation op de snelweg naar Parijs. 

Al sinds zijn arrestatie dus wordt Abrini in België vastgehouden. Na eerst nog enigszins medewerking te hebben verleend gedurende de verhoren houdt Abrini door de aanwezigheid van de FBI zijn lippen stijf op elkaar, aldus het Marokkaanse medium Al Ahdath Al Maghribia. 

© Redactie 2016
marokko
mohamed abrini
parijs
brussel
zaventem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?