Ban Ki-moon zoekt toenadering: 'Bewondering voor koning Mohammed VI'

marokko
15
18 nov '16
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft zich gisteren uiterst positief geuit over koning Mohammed VI.

Hij zegt met erkenning en bewondering te kijken naar de leiding en de inzet van de koning in het mobiliseren van internationale inspanningen tegen klimaatverandering. 'Ik ben dankbaar, ik bewonder en respecteer het leiderschap van Zijne Majesteit koning Mohammed VI voor zijn mondiale en regionale inzet tegen klimaatverandering', sprak Ki-moon tijdens een seminar genaamd 'Het versnellen van klimaatmaatregelen'. 

'Onze gastheer, Marokko, heeft met een alliantie van dertig Afrikaanse landen en grote ontwikkelingsorganisaties het initiatief genomen voor de Afrikaanse Landbouw Federatie. Dit partnerschap zal een veerkrachtiger voedselsysteem verzorgen op het continent en de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling bevorderen', voegde hij eraan toe. 

Het initiatief werd woensdag in Marrakech opgezet en streeft naar financieringsoplossingen en voor de productiviteit van voedselzekerheid.

© Redactie 2016
marokko
ban ki moon
cop22
vn
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?