Assaidi: 'Heb nooit boven het salarisplafond geëist aan Ajax'

marokko
20
20 nov '16
Assaidi is weer in het land en was vanochtend te gast bij de Tafel van Kees.

In het voetbalprogramma van FOX Sports, de Tafel van Kees, was 17-voudig Marokkaans-international Ousamma Assaidi vanochtend te gast. De buitenspeler werd bevraagd over zijn carrièrestappen van de afgelopen seizoenen. Onder meer de onderhandelingen met Ajax in de zomer van 2012, zijn keuze om in het Midden-Oosten te gaan voetballen en toekomstige sportieve ambities kwamen aan bod.

Vooral over de keuze om wel of niet naar Ajax te gaan bestond enig meningsverschil over aan tafel. Ronald de Boer, broer van voormalig Ajax-coach Frank de Boer, had een andere visie over het afketsen van Assaidi's komst naar Ajax. Volgens de Boer die zich baseert op uitspraken van zijn broer destijds had de sc Heerenveen linksbuiten te gortige salariseisen. Er zou een jaarsalaris geëist zijn wat boven dat van de grootverdiener Davy Klaassen reikte. 

Assaidi tackelde dit verwijt door aan te geven dat hij nooit dergelijke eisen heeft gesteld. Het enige waar hij wel van vond dat hij daar recht op had, was een soortgelijk salaris als dat van zijn ex-collega Luciano Narsingh. Die vertrok destijds naar PSV, Assaidi wenste minimaal hetzelfde salaris als de PSV-aanvaller.

Net als in het interview met Voetbal International gaf de aanvaller aan puur vanwege het geld naar Al Ahli Dubai te zijn verkast. Dit om bepaalde zaken veilig te stellen, hij gaf ook toe er geen spijt van te hebben. Voor nu hoopt de ex-Liverpool speler weer sportieve stappen te maken: 'Ik ga nu weer helemaal voor het sportieve, voor het salaris hoef ik het niet meer te doen. Het moet een club zijn die mij graag wil hebben en serieus neemt en het voetbal moet mij liggen', besluit de international.

© Redactie 2016
marokko
ousamma
assaidi
liverpool
ajax
transfervrij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?