John Kerry geniet van ontwikkelingen in Marrakech

marokko
2
21 nov '16
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft genoten van zijn tijd in Marrakech. Daar vond milieutop COP22 plaats.

De minister had onder meer een privé-ontmoeting met koning Mohammed VI tijdens zijn bezoek aan de top tussen 7 en 18 november. In een verklaring aan de pers schreef hij dat de ontmoeting met de koning zeer uitgebreid en zeer positief was. 'President Barack Obama en ik zijn dankbaar voor de kwaliteit van de relatie de we hebben met Zijne Majesteit Mohammed VI, Marokko en de overheid', schreef Kerry. 

Over de organisatie zei Kerry dat Marokko prachtig werk heeft afgeleverd. 'De 22e zitting van de VN-conferentie in Marrakech zal resulteren in een sterkere wil inzake de 'Overeenkomst van Parijs', die het klimaatakkoord bekrachtigt.'

Bezoek
Kerry nam ook de tijd om Marrakech te verkennen en liep onder meer rond in de beroemde winkelstraatjes. Op Facebook is te zien dat hij bij een van de vele boetiekjes staat. 'Iedereen bewondert de Marokkaanse ambachten, met inbegrip van de Amerikaanse minister Buitenlandse Zaken en ambassadeur Dwight Bush', stond erbij geschreven.

© Redactie 2016
marokko
cop22
marrakech
john kerry
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?