Marokko gaat zich kandidaat stellen als gastland voor WK 2026

marokko
43
22 nov '16
Na het debacle van 2010 gaat Marokko het nog een keer proberen voor een WK.

Een grote teleurstelling was het destijds, de toewijzing van de organisatie voor het WK van 2010. Uiteindelijk ging Zuid-Afrika, met iets minder stemmen, ermee vandoor ten koste van Marokko. Nog niet zo heel lang geleden werd bekendgemaakt dat door gesjoemel van FIFA-officials Marokko een aantal stemmen ontnomen is, het Wereldkampioenschap zou dus naar alle waarschijnlijkheid in Marokko plaats hebben moeten vinden.

Ondanks deze grote teleurstelling kiest de Marokkaanse voetbalbond FRMF voor een nieuwe kans en mogelijkheid om de hosting van het mondiale toernooi op zich te nemen. Dit zei bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa onlangs op de Marokkaanse televisie ter gelegenheid van het bezoek van CAF-voorzitter Issa Hayatou. Deze gaf aan Marokko te zullen steunen in het verkrijgen van deze kandidatuur.

Deze mededeling volgt in feite op het bezoek van FIFA-voorzitter Gianni Infantino van vorige week. De preses gaf aan dat Marokko prima in staat is een dergelijk toernooi te kunnen organiseren. In januari van komend kalenderjaar zal de kandidaatstelling opnieuw worden besproken en overwogen. Tot nu toe hebben Kazachstan, Mexico, Canada en Colombia hun verlangen voor het zijn van gastland uitgesproken.

© Redactie 2016
marokko
faouzi lekjaa
fifa
frmf
wk 2026
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?