Familie 84-jarige aangehouden Marokkaanse man doet verhaal (video)

marokko
18
23 nov '16
Sinds gisteravond heeft het iedereen beziggehouden, de buitensporige politieactie tegen de 84-jarige man.

Gisteravond circuleerde er al gauw beeldmateriaal waarop te zien was dat een hoogbejaarde Marokkaanse man op buitenproportionele wijze werd geboeid en aangehouden door wetsdienaars. Op amateurbeelden was te zien dat de man, die geen verzet toonde, geboeid en afgevoerd werd door meerdere politieagenten. Gedurende dit exces schreeuwde de man het uit van de pijn, tot grote woede van vele omstanders. 

Gedurende de avond werden de beelden duizenden malen gedeeld op sociale media waarna Politie Amsterdam er niet meer om heen kon en reageerde op het voorval. In een korte reactie op een reactie op Facebook liet men weten dat de man in kwestie werd meegenomen naar het bureau aangezien hij geen legitimatiebewijs kon overhandigen. Gezien het feit de man een verwarde indruk maakte en communiceren ook niet in het Arabisch mogelijk was, besloot men tot aanhouding. In de reactie werd de manier van optreden betreurd, het zou anders gemoeten hebben.

Één etmaal verder blijkt dat het betreffende politiebureau nog steeds niet de moeite heeft gedaan om op z'n minst excuses aan te bieden aan de getroffen man. In een uitzending van Hart van Nederland liet diens dochter zich uit over de kwestie. In tranen vertelde ze dat haar vader, die licht aan het dementeren is, maar liefst drie uur lang werd opgesloten in een politiecel. Gezien zijn geestelijke mindere staat was hij bij thuiskomst volledig in paniek en overstuur.

Tijdens zijn aanhouding en zelfs bij zijn vrijlating was er op geen enkele wijze een excuus gedaan naar de man of zijn familie. Dit is ook wat de familie tenminste verwacht, aldus zijn dochter Hanane El Faghloumi. Men wenst een gesprek te voeren met de burgemeester over het optreden van de politie. 

Via deze link is korte gesprek van Hart van Nederland terug te zien: http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2016/familie-gearresteerde-hoogbejaarde-man-wil-eerherstel/

© Redactie 2016
marokko
aanhouding
bejaard
politie
geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?