Marokkaan reist 80 kilometer om gevonden portemonnee terug te brengen

marokko
2
23 nov '16
Een Marokkaan heeft in Italië alles gedaan om een gevonden portemonnee terug te geven aan een Italiaanse zakenman. Hij reisde maar liefst 80 kilometer terug voor de goede daad.

Net toen de Italiaanse zakenman alle hoop verloor om zijn portemonnee terug te vinden kwam daar de goedheid van de vinder. In een tijd waarin extreemrechts in Italië en Europa aan terrein wint is dit een uiterst verbindende daad. Hij haalde hiermee het nationale nieuws. Carlo Merenda verloor zijn portemonnee op vrijdag in een markt in Lecce, een stad in het zuiden van Italië. 

Pas toen hij thuis was, 80 kilometer verderop, vertelde hij zijn vrouw dat hij zijn portemonnee kwijt was. Deze bevatte geld, creditcards, een identiteitsbewijs en zijn rijbewijs. Op dezelfde dag en op een later tijdstip belde zijn vrouw hem op om hem het goede nieuw te brengen. Een Marokkaanse man, straatverkoper, vond zijn portemonnee en was onderweg om de portemonnee af te geven.

De zakenman haastte zich terug naar huis en bedankte de man uitvoerig voor zijn eerlijkheid. Hij deelde het verhaal op Facebook en dan kan het heel snel gaan, zo blijkt maar weer. 'Ik voel me uiterst beschaamd door te denken dat immigranten allemaal slecht zijn en dacht zelfs dat eerlijkheid alleen verbonden is aan mensen met een bepaalde huidskleur', gaf hij eerlijk toe. 

Hij ging verder door de man te bedanken en besloot: 'De echte uiting van dankbaarheid zit vooral in de les die hij mij leerde, deze zal me mijn hele leven bijblijven.'

© Redactie 2016
marokko
marokkaan
italie
portemonnee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi