Vrouw in Fes rooft bankrekening buurvrouw leeg

marokko
3
24 nov '16
Het gezegde 'tegenwoordig kun je niemand meer vertrouwen' gaat vol op in deze kwestie.

Naar het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia gebeurde er onlangs iets wel heel opmerkelijks in Fes. De lokale autoriteiten daar hielden een vrouw om bizarre reden aan. De vrouw in kwestie was verantwoordelijk voor het legen van de betaalrekening van haar eigen buurvrouw.

De beroofde buurvrouw kwam achter het vergrijp nadat ze geld wou opnemen. Bij de bankautomaat aangekomen kwam er tot haar stomme verbazing achter dat er geen saldo meer stond op haar rekening. Meteen begonnen alle alarmbellen te rinkelen bij de vrouw en schakelde ze de politie in. 

Na wat kortstondig onderzoek wist de politie te achterhalen wie er als laatste het volledige geldbedrag van de rekening had opgenomen. Aan de hand van camerabeelden, opgevraagd bij de bank, werd het slachtoffer gevraagd of ze de vrouw op de beelden herkende. Vol verbazing gaf de vrouw te kennen dat het om haar buurvrouw ging, mensen waar ze al jaren naast woonde. Het is nog niet precies bekend hoe de vrouw haar bankpas wist te ontvreemden en hoe ze überhaupt haar pincode had achterhaald. 

Bij ondervraging ontkende de verdachte elke betrokkenheid. Ze zou de pas vermoedelijk tijdens één van de bezoeken aan haar buurvrouw hebben gestolen. 

© Redactie 2016
marokko
fes
bankpas
buurvrouw
diefstal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?