Voormalig gouverneur Marokko cel in voor meindeed

marokko
1
25 nov '16
Een parlementariër en voormalig verkozen gouverneur is in hoger beroep veroordeeld tot tien maanden celstraf voor het plegen van meineed.

Ook moet hij 40.000 dirham schadevergoeding betalen aan de eiser. De politicus was werkzaam als parlementariër en voordien als gouverneur van een gemeente in de provincie Chichaoua. Kanttekening is wel dat de straf voorwaardelijk is. De boete van 500 dirham en schadevergoeding van 40.000 moet hij wel gewoon betalen, zo wist Al Massae gisteren te melden. 

Een medeplichtige kreeg vier maanden voorwaardelijk en dezelfde boete en te betalen schadevergoeding omdat hij anderen had aangezet om valse getuigenissen te doen. De zaak gaat terug naar 2011, toen de parlementsverkiezingen plaatsvonden. Hij diende een klacht in tegen een van zijn politieke rivalen en beschuldigde hem ervan giften in lokale moskeeën te hebben uitgedeeld om moskeeganger te strikken.

Ook zou hij getuigen hebben opgeroepen om vast te stellen dat er inderdaad giften zijn uitgedeeld. Zij bleken echter de nodige centen te hebben ontvangen om tegen de man te getuigen. Later bleken er geen giften te zijn gegeven om stemmers te strikken.

© Redactie 2016
marokko
meineed
chichaoua
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?