Daders ontvoering Marokkaanse weduwen krijgen celstraf

marokko
0
25 nov '16
Het Hof van Beroep in El Jadida heeft twee personen tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de ontvoering en poging tot verkrachting van een weduwe.

De twee kregen elk acht jaar opgelegd en zouden de vrouw hebben gedwongen mee te gaan onder dreiging van messen. Ook liep ze verwondingen op toen ze haar probeerden te verkrachten, meldt Assabah vandaag. De vrouw is een weduwe en moeder van vier kinderen en diende een klacht in bij de rechtbank. Toen ze na haar werk in een dorpje in El Haouzia naar huis vertrok werd ze ontvoerd door de twee daders.

Ze dwongen haar mee te gaan naar een plek in een woestijn waar ze van plan waren haar te verkrachten. Haar werkgever bracht redding toen hij merkte dat er iets niet klopte. Hij kon de daders echter niet pakken omdat ze ook hem met messen bedreigden. De aanvallers bleken eerder ook al met de vrouw te maken hebben gehad. Ze diende eerder ook een klacht in wegens intimidatie tegen een van hen.

Hij kreeg acht maanden opgelegd maar de vrouw trok de klacht op het laatste moment in nadat ze enkele 'diensten' aangeboden kreeg van zijn familie. In het beklaagdenbankje ontkenden de daders aanvankelijk maar al snel bleken hun verhalen niet overeen te komen. Toen een van de daders eieren voor zijn geld koos en te bekennen kwam de straf van acht jaar uit de hoge hoed van de rechter.

© Redactie 2016
marokko
el jadida
ontvoering
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?