Hotels Agadir verlagen prijzen voor bezoekers derby van Casablanca

marokko
2
25 nov '16
Een Casablanca derby anders dan anders dit seizoen.

Vanwege renovatiewerkzaamheden maar vooral veiligheidsoverwegingen vindt de grootste voetbalderby van Marokko dit jaar niet plaats in Casablanca maar verrassend genoeg in Agadir. Buiten het feit dat de lokale autoriteiten de rellen rondom de befaamde wedstrijd tussen Raja Casablanca en Wydad Casablanca spuugzat zijn, spelen de renovatiewerkzaamheden een hoofdrol in de verplaatsing van het duel.

Het Stade Mohammed V, ook wel bekend als Grand Stade de Casablanca, verkeerde al geruime tijd in erbarmelijke staat. Onder meer de tribunes, het speelveld en de olympische ringen om het veld waren aan onderhoud toe. Zoals gezegd spelen beide ploegen, die nummer één en twee aanhouden in de competitie, de beladen derby in het Grand Stade d'Agadir. Hotelhouders in de stad zien deze wedstrijd dan ook als de kans om het toerisme wat meer glans te geven.

Om de supporters van beide ploegen binnen te halen in hun hotels verlagen de exploitanten de prijzen gedurende de dagen voor en na de derby. De goedkoopste hotelkamers zullen rond de 200 dirham per nacht bedragen, voor de duurste kamers zal het bedrag op zo'n 500 dirham komen te liggen. 

Aankomende zondag vindt het duel plaats om 16:00 Nederlandse tijd, live te volgen op in ieder geval satellietkanaal Al Aoula. 


© Redactie 2016
marokko
agadir
derby
casablanca
wydad
raja
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?