Tanger krijgt Afrika's eerste geautomatiseerde containerterminal

economie
5
26 nov '16
Een Belgisch bedrijf gaat Afrika's eerste geautomatiseerde containerterminal bouwen in Tanger MedPort.
Dat meldt APM Terminals, het Nederlands bedrijf dat door de Marokkaanse overheid is aangesteld als toezichthouder op grote delen van de ontwikkeling van de handelscapaciteit van de haven. Aswebo, Aannemingen van Wellen, Franki Construct en Cosimco vallen allen onder de Willemen Groep en zullen het project uitvoeren. Volgens Moroccoworldnews werd de deal tijdens de komst van koning Mohammed VI naar Nederland afgerond.

APM pompy 758 miljoen euro in de upgrade van Tanger Med 2 en heeft een dertigjarige huurovereenkomst. Het complex van 53 hectare moet in 2019 operationeel worden en bedrijven een snellere toegang bieden tot de Straat van Gibraltar. 'Om dit enorme project te doen werkt een team van 35 mensen verspreid over meerdere bedrijven binnen de groep keihard om het binnen vier maanden af te ronden', aldus directeur Johan Willeman. 

Hij leidde ook de bouw van de grote haven in Antwerpen. De groep neemt ook de weg- en rioleringswerken op zich. Ook komt er een 1.200 meter lange kraanbaan, een tankstation en alle andere nutsvoorzieningen. 
marokko
tanger
belgie
afrika
medport
haven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
moord
rs berkane
ayoub el kaabi
vrouwen
genoa cfc
jaren
oost-ghouta
veiligheidsraad
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam