Drie aanhouding in chantagezaak Said Senhaji

marokko
4
27 nov '16
De Marokkaanse justitie is druk in de weer met de zaak Senhaji.

Een enorme smet op de carrière van chaabi-zanger Said Senhaji kwam er afgelopen maand. Er dook een video op waarop de zanger, vergezeld door andere individuen waaronder een vrouw, naakt te zien was in een hotelkamer. De video die al enkele jaren oud is was aanvankelijk bedoeld om de zanger af te persen. Destijds werd er een geldbedrag door de zanger aan de afpersers betaald, echter dook de video nu toch op.

De video had grote impact op het bestaan van de zanger. Op verschillende sociale mediakanalen werden de beelden massaal gedeeld. Gevolg hiervan was een videoboodschap van de zanger waarin hij in tranen vertelde hoe de vork precies in de steel zat. Ook diens vrouw plaatste een boodschap waarin ze aangaf voor altijd achter haar man te zullen staan.

Sindsdien lijken de Marokkaanse autoriteiten op de achtergrond druk bezig met deze zaak. Zo bleek ook vandaag, aldus het Marokkaanse medium Assabah, er zouden drie verdachten zijn aangehouden in de kustplaats Tanger. Verder zou de Marokkaanse politie nog andere verdachten in het vizier hebben, deze zouden zich naar verluid in Spanje ophouden.

© Redactie 2016
marokko
said senhaji
chantage
video
aanhouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?