Twintig jaar cel voor brutale groepsverkrachter Ksar El Kbir

marokko
5
27 nov '16
Één van de verdachten in de groepsverkrachtingszaak in Ksar El Kbir heeft zijn vonnis te horen gekregen.

Het is een zaak die het plaatsje Ksar El Kbir voor langere tijd in zijn greep hield. Door maar liefst zeven man werd een minderjarig meisje gegijzeld, mishandeld en verkracht. De emotionele toedracht van deze gruweldaad ging zelfs zo ver dat het slachtoffer in kwestie een zelfmoordpoging had ondernomen, die gelukkig voor haar, voorkomen werd. 

Met nog zes verdachten op de vlucht stond het hoofd van de groep onlangs voor de rechter in Tanger. Twintig jaar cel kreeg de nog 20-jarige man tegen zich uitgeroepen. Vooral vanwege de emotionele toedracht, de uiterst brutale manier waarop het was gebeurd en het feit dat het slachtoffer nog minderjarig was, waren aanleiding voor de rechter om hem de meest zware straf op te leggen.

Ksar El Kbir wordt de afgelopen jaren wel vaker opgeschrikt door dit soort gruwelijke zaken. Ook als het om drugsgerelateerde vergrijpen gaat en de grote mate van onveiligheid op straat, scoort het noordelijke plaatsje hoog. 

Deze zaak die onlangs behandeld werd deed heel erg denken aan een soortgelijke zaak van enkele jaren geleden. In Larache, iets ten westen van Ksar El Kbir, pleegde een jonge vrouw zelfmoord na jarenlang verkracht te zijn door haar echtgenoot. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
ksar el kbir
verkrachting
groepsverkrachting
rechter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?