Faik schittert met twee doelpunten voor Excelsior

marokko
0
27 nov '16
De 14e speelronde van de Nederlandse Eredivisie zit er alweer op.

We zitten alweer bijna tegen het einde van de eerste seizoenshelft aan. Vrijdagavond trapte men in Deventer af voor de eerste wedstrijd van het weekend: Go Ahead Eagles - Willem II. Hieronder een overzicht van alle wedstrijden waarin treffers te bewonderen waren:

Vitesse - Excelsior (2-2 FT):
Met de nieuwe trainer Henk Fraser vindt Vitesse langzaam maar gestaag haar weg weer terug naar boven op de ranglijst. Na vijf wedstrijden op rij niet te hebben gewonnen was gisteravond de uitgesproken mogelijkheid om een sprong te maken richting de nummer zes plaats op de ranglijst. Vitesse begon met Adnane Tighadouini op de bank terwijl Excelsior zoals verwacht Hicham Faik in de basis opstelde. Voor beide spelers was er een hoofdrol weggelegd voor hun formatie, zowel Tighadouini als Faik vonden het net.

Faik maakte al vroeg in de ontmoeting zijn tweede en derde treffers van het seizoen. In de 6e minuut opende hij vrij koel het vuur vanaf het strafschopgebied waarna hij enkele minuten later nogmaals vanaf dezelfde positie harder uithaalde. Vitesse kwamen even later terug door een benutte strafschop van van Wolfswinkel. Uiteindelijk werd de stand op het scorebord gelijk getrokken door Málaga-CF huurling Tighadouini. Met een mooie kapbeweging in het strafschopgebied ontdeed hij zich van een Rotterdamse verdediger waarna hij enkel nog hoefde uit te halen vanaf rechts. Voor Tighadouini was dit zijn eerste treffer van het seizoen.

PEC Zwolle - FC Groningen (0-4 FT):
PEC Zwolle maakt een erbarmelijke reeks door. De club die vorig seizoen nog dik kans maakte op Europees voetbal bivakkeert al geruime tijd in de onderste regionen van de Eredivisie. Op het wedstrijdformulier begonnen bij PEC Anass Achahbar en Hachim Mastour op de bank. Bij FC Groningen kreeg vleugelaanvaller Mimoun Mahi wel een plekje in de basis, Ousamma Idrissi moest ook vanaf de reservebank toekijken. Het FC Groningen bewees aan het einde van de ontmoeting weer vol goede moed uit het diepe dal te kunnen klimmen.

Maar liefst 0-4 werd het in het IJsseldelta stadion waarvan één treffer, de mooiste bovendien, op naam kwam van Mimoun Mahi. Zo mooi als zijn doelpunten vorig seizoen waren, zo perfect rondde hij ook de 0-4 af. Vanaf rechts opgekomen liet hij de vijandelijke verdediging verlegen, heel fraai krulde de aanvaller de bal in de linkerbovenhoek. FC Groningen kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid voor de 0-5, deze werd echter onbeantwoord gelaten door Rusnak die zijn penalty miste. 

© Redactie 2016
marokko
eredivisie
hicham faik
mimoun mahi
doelpunten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?