Ophef om afwezigheid koning Mohammed VI bij Franse top in Madagascar

marokko
5
28 nov '16
De afwezigheid van koning Mohammed VI tijdens de 16e Franse Top in Antananarivo in Madagascar heeft tot speculaties geleid.

Mohammed VI is op bezoek in Madagascar en daarom verwachtte men dat hij wel even langs zou komen op de top. Elke officiële mededeling hierover ontbrak echter. De Franse media wijzen daarom graag naar het verleden. De grootvader van de koning en zijn familie werden door de Franse koloniale overheid voor twee jaar verbannen naar Madagascar toen de kolonisator de macht greep. 

Mohammed VI zou daarom uit principe niet aanwezig willen zijn bij een dergelijke top. Niets van waar, zo reageren de Marokkaanse media. Koning Mohammed VI heeft ten eerste een druk officieel schema met de tour langs een aantal Afrikaanse landen. Bovendien is de minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, wel aanwezig. 

Op deze manier is het altijd gegaan en daarom is er nooit reden geweest om te verwachten dat de koning aanwezig is. 'Er is geen enkele reden om te speculeren', zegt Le360 daarover.

© Redactie 2016
marokko
frankrijk
madagascar
salaheddine mezouar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?