Marokkaanse snelwegbeheerder reageert op protesten

marokko
3
28 nov '16
Medewerkers van de Marokkaanse snelwegbeheerder ADM hebben het werk neergelegd om een protestactie te houden tegen ADM.

De snelwegbeheerder is niet heel blij met het protest en heeft gereageerd. Vorige week ontstonden grote files bij tolstations op de snelwegen omdat er te weinig stations open waren. ADM wil nu uitleg over de zaak geven: 'We willen duidelijk maken dat deze medewerkers voor een deel geen directe medewerkers van ADM zijn. Deze medewerkers zijn van particuliere bedrijven die wij voor bepaalde diensten gebruiken. Zij eisen onder meer dat ADM mensen direct werft en niet via externe bedrijven. Zij hebben geen arbeidsovereenkomst bij ons en wij hebben hen geen enkele toezegging gedaan van welke aard dan ook', valt in de verklaring te lezen.

De woordvoerder gaat verder: 'ADM roept op tot dialoog met de bevoegde autoriteit. Wij houden altijd bijeenkomsten voor overleg en dialoog met partners om de kwaliteit van het werk, de naleving van interne procedures, professionaliteit en de naleving van de wet te verzekeren.'

De vertragingen bij tolstations leidde niet alleen tot veel irritatie, ook haalde het onderwerp het nieuws. Met de verklaring hoopt ADM gezichtsverlies te vermijden en de rust te laten wederkeren.

© Redactie 2016
marokko
adm
snelweg
verkeer
protest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?