Ondanks regenval enorme prijsstijging levensmiddelen Marokko

marokko
5
30 nov '16
Er is de afgelopen periode flink wat neerslag geconstateerd in Marokko, met vreemd genoeg prijsstijgen tot gevolg.

Boeren in Marokko beleven momenteel een zeer gunstige periode. Door de recente neerslag over het hele koninkrijk zijn er flink wat zorgen weggenomen bij de gemiddelde landbouwer. Gek genoeg, zo meldt het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia, is die regenval niet terug te zien in de prijsontwikkeling van eerste levensbehoeften in het land. Men neemt zelfs een heuse prijsstijging waar van onder andere groenten en vis en vlees. 

Het medium ondervroeg verschillende huismoeders op markten en die deden dan ook over het algemeen allemaal hun beklag. De meesten gaven aan, voor zover mogelijk, bepaalde zaken te laten staan die niet noodzakelijk waren voor de huishouding en het koken. Om een beeld te geven van de stijgingen: voor verschillende groenten betaalt men al gauw 4 tot 6 dirham meer per kilogram. Tomaten hebben het prijsplafond van 5 dirham per kilogram overschreden en voor aardappelen wordt meer dan 6 dirham in rekening gebracht.

Op de vismarkt is de prijsstijging ook flink aan de orde. Voor sardines wordt er in Casablanca 18 dirham per kilogram neergeteld, wijting gaat voor 70 dirham over de toonbank en tong ten slotte is verkrijgbaar voor om en nabij de 60 dirham.

Detailhandelaren en grossiers verklaren de prijsstijging door de kostentoename in het transport, veroorzaakt door de recente regenval. 

© Redactie 2016
marokko
voeding
regen
prijzen
stijging
levensmiddelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi