Zaki tast in het duister over ontslag Marokkaanse voetbalbond

marokko
3
30 nov '16
Ruim een jaar geleden verruilde Badou Zaki de post van bondscoach voor Hervé Renard.

Tegenwoordig actief als trainer van de Algerijnse ploeg CR Belouizdad is de 57-jarige oefenmeester nog steeds niet achter de reden voor zijn ontslag als bondscoach van het Marokkaanse elftal. Met minder spel maar wel de maximaal haalbare punten in de kwalificatiereeksen voor WK en Afrika Cup keek menigeen vreemd op toen het vertrek van Zaki werd aangekondigd. 

Door de Marokkaanse voetbalbond werd er nooit eenduidig een statement gemaakt over de reden. Hetzelfde idee heeft Zaki, zo maakte hij onlangs bekend in een Algerijns televisieprogramma. 'De reden van mijn ontslag als bondscoach van Marokko is tot op heden niet bekend. Ik daag iedereen uit die het wel weet. Als bondscoach van Marokko, wisten we zes punten uit twee Afrika Cup kwalificatiewedstrijden te behalen en kwalificeerden we ons voor de laatste ronde van de WK kwalificatie.'

Desondanks heeft Zaki wel een vermoeden van zijn contractsbeeindiging bij de FRMF. Hij meent geslachtofferd te zijn door het niet passen bij het profiel wat de bond voor ogen had. Mocht dat het geval zijn dan geeft de ex-international aan nooit meer met hen samen te willen werken. 

© Redactie 2016
marokko
badou zaki
frmf
ontslag
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?