Royal Air Maroc en Qatar Airways gaan samenwerken

economie
5
1 dec '16
De Qatarese luchtvaartmaatschappij en Royal Air Maroc gaan samenwerken en gebruik maken van elkaars 'lijnen'.
L'Eceonomiste meldt dat Qatar Airways verwacht dat RAM er klaar voor is om samen te werken op het gebied van lijnen. Ook zijn er gesprekken gaande over het feit dat het Qatarese bedrijf zich voor een deel wil inkopen bij RAM. Dat laat Abkar Al Baker, CEO van Qatar Airways, weten tegenover Marokkaanse media. De gesprekken met de overheid lopen hierover.

De bedrijven zijn het al wel eens over het delen van lijnen. Hun wereldwijde bereik stijgt daarmee met ongeveer vijftig bestemmingen. RAM ziet deuren openen naar het Midden-Oosten, Australië en Azië via Doha en Qatar Airways ziet West-Afrika lonken via Casablanca. Door de bestemmingenfusie zal Qatar Airways extra vluchten plannen naar Casablanca en Marrakech. 

Andere bestemmingen zoals Fes en Agadir moeten later volgen. Momenteel vliegt RAM drie keer per week naar Doha en daar moet een vierde bijkomen vanaf december. In de komende zes maanden zal er een vijfde bij komen. Qatar Airways is overigens wel van mening dat er meer gedaan moet worden aan de operationele capaciteit op luchthaven Mohammed V. 

Ook wil men zien dat de standaard van service omhoog gaat. 
marokko
royal air maroc
qatar airways
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam