Britse politie traceert bende in Marokko die sexting gebruikt voor chantage

marokko
0
1 dec '16
De Britse politie onderzoekt momenteel bendes in de Filipijnen, Ivoorkust en Marokko die hun slachtoffers chanteren na sexting.

Ambtenaren van deze landen werken samen met de lokale autoriteiten om te proberen het criminele gedrag te stoppen en de daders te berechten, meldt de Britse krant The Independent.

Georganiseerde criminele netwerken chanteren een toenemend aantal jonge vrouwen. Zij maken gebruik van social media en gesprekken via apps om hen aan te zetten tot het aangaan van seksuele handelingen met uitzicht op het scherm.

Zodra de handeling is gefilmd wordt het slachtoffer gechanteerd. Zij ontvangt een bericht waarin men haar verzoekt om een bedrag te betalen van maximaal 6.000 dirham. Als zij niet willen betalen dreigt men dat de video zal worden verspreid naar familie, vrienden en contacten, of erger nog, uitgezonden worden op het internet.

Als onderdeel van een bewustwordingscampagne zal een confronterend reclamespotje worden uitgezonden op social media om te waarschuwen voor de gevaren van sexting.


© Redactie 2016
marokko
sexting
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?