Van der Vaart: Nouri hoort niet in het krachthonk

marokko
0
1 dec '16
Abdelhak Nouri wordt langzaam gebracht bij het eerste van Ajax, tot ergernis van routinier Van der Vaart.

Tot grote vreugde van menig Ajax-supporter en kenner maakte toptalent Abdelhak Nouri onlangs zijn debuut voor het eerste elftal. Een debuut wat hij meteen bekroonde met een treffer in de KNVB Beker wedstrijd tegen Willem II in de ArenA. Sindsdien maakt het 19-jarige talent steevast deel uit van het eerste elftal en zo stond hij afgelopen donderdag in de basis in het UEFA Europa League duel met Panathinaikos (red. 2-0 winst). 

Hiernaast maakt Nouri nog regelmatig minuten in het beloftenelftal van de Amsterdammers in de Jupiler League. Ondanks deze snelle ontwikkeling onder Peter Bosz van het talent van de opleiding gaat het routinier Rafael Van der Vaart nog allemaal wat te langzaam. Tegenover het magazine Helden laat de 33-jarige FC Midtjylland aanvaller zich uit over hoe talenten worden gebracht bij zijn ex-werkgever.

Als voorbeeld neemt hij Abdelhak Nouri: 'Dat nu iedereen in het krachthonk zit, is een verandering in het voetbal die ik betreur. Ik denk dat de echte toptalenten niet doorbreken door dit soort dingen. Neem Abdelhak Nouri van Ajax, een puur talent, die ga je toch niet in het krachthonk zetten?'

In de Eredivisie staat Nouri nog op één optredens namens Ajax, met 20 speelminuten in totaal. 

© Redactie 2016
marokko
abdelhak nouri
rafael van der vaart
ajax
techniek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?