Saudie Arabie trekt nieuwe 'bedevaart visa' in

marokko
2
1 dec '16
Terwijl Marokkaanse tour operators de daling van de vraag naar Umrah begonnen te voelen als gevolg van de recent ingevoerde visa belasting opgelegd door de Saoedische autoriteiten, heeft Saudi Arabië besloten deze nieuwe belasting toch maar op te heffen.

Goed nieuws dus voor de pelgrims die op Umrah wilden gaan dit jaar, maar zich hadden teruggetrokken vanwege het nieuwe opgelegde belastingstelsel voor de bedevaart.

Volgens Lefr360 hebben de Saoedische autoriteiten deze belasting zojuist officieel geannuleerd. De 'bedevaart visa' zou 2000 rials (gelijk aan ongeveer 5200 dirham) kosten en moest worden toegepast vanaf oktober voor elk persoon die een visumaanvraag voor de bedevaart heeft ingediend. Alleen de pelgrims die voor de eerste keer gingen waren vrijgesteld van deze belasting.

Deze situatie veroorzaakte een protest storm onder reisbureaus, met name in Marokko, die vreesden dat dit het aantal mensen die geïnteresseerd zijn in de Umrah zou beïnvloeden. Deze vrees werd bevestigd in de laatste dagen na de opening van het nieuwe Umrah seizoen op 21 november, met een scherpe daling van de vraag.

Sprekend over het onderwerp zei de Regionale Vereniging van reisbureaus in Casablanca "blij te zijn met het besluit, onder voorbehoud van bevestiging middels een officiële verklaring van de Saoedische autoriteiten."   Ter herinnering, de geruchten over een mogelijke afschaffing van deze belasting werden sinds eind oktober al verspreid in Marokko. Het was echter nog niet eerder bevestigd middels een publicatie door koning Salmane om het koninklijk besluit te formaliseren.
 

© Redactie 2016
marokko
umrah
visa
belasting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?