Saudische comedian veroorzaakt grote verontwaardiging in Marokko (videos)

marokko
49
1 dec '16
Een video van de nieuwste voorstelling van de Saudische stand-up comedian Samer El Hazem, waarin hij zou insinueren dat Marokko een bestemming voor "sekstoerisme" is, leidde tot grote verontwaardiging onder Marokkanen op social media.

Schijnbaar op de hoogte van de reactie die zijn gekozen materiaal zou kunnen oproepen, nam de komiek de ongebruikelijke stap om bij het begin van de voorstelling het komende onderwerp alvast "gevoelig" te noemen, meldt Moroccoworldnews.

Tot verbazing van zijn publiek begon de komiek te praten over zijn eerste reiservaring naar Marokko en de onverwachte reacties van andere Saoedi's toen ze hoorden van zijn reisplannen.

De komiek vertelde hoe Saudi's Marokko beschouwen: "Mensen zijn verdeeld in twee groepen als je ze verteld dat je naar Marokko bent gereisd. De eerste groep ondersteunt je en ziet de reis naar Marokko als een overwinning. Terwijl de tweede groep je berispt door verbazingwekkend te zeggen: 'Oh, je reisde naar Marokko [alsof het een schandelijke land is].' "

Hij ging door en merkte op, "Marokko is een Islamitisch land, met moskeeën, maar Saoedi's staan niet te popelen om Marokko te ontdekken - ze weten er al over als een land voor sekstoerisme." Hij ging door met vertellen dat Marokko bij Saoedi's welbekend is voor de "mooie meisjes".

Met de controversiële voorstelling en het gevoelige onderwerp probeerde de komediek deze gedachten aan te pakken met humor maar veroorzaakte in plaats daarvan een oproer onder Marokkanen, die massaal hun ontzetting over de komiek uitten. Volgens hen is de enige reden achter een reis naar Saoedi-Arabië: "Marokkanen reizen alleen naar Saoedi-Arabië om bedevaart te maken, beter bekend als de hadj of umrah."

Benaderd door de media voor een reactie, legde de komiek uit dat hij niet van plan was om Marokko of Marokkanen te beledigen tijdens zijn show, zeggend dat "Marokkanen de show verkeerd hebben begrepen".

De controversie gaat om de volgende video:

De Marokkaanse zangeres Rajaa Belmir postte al snel een videoreactie op social media:







© Redactie 2016
marokko
saudische
comedian
sekstoerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?