Europees parlement eert Marokkaanse activiste Aicha Ech-Chenna

marokko
1
2 dec '16
De prominente Marokkaanse activist Aicha Ech-Chenna werd eerder deze week geëerd door een keur aan Europese afgevaardigden, diplomaten en vertegenwoordigers voor haar lange geschiedenis van activisme ter ondersteuning van alleenstaande moeders en hun kinderen.

Op 28 november werd Aicha Ech-Chenna uitgenodigd om deel te nemen aan een conferentie met de titel "Hoe de EU kan bijdragen aan gendergelijkheid in de Maghreb." Na het evenement werd een speciale avond gehouden ter ere van Ech-Chenna, die het grootste deel van haar hele volwassen leven besteedde aan het vechten voor vrouwen.

Het meest opvallend is dat Aicha Ech-Chena in 1985 de Feminist Solidarity Association (ASF) oprichtte, een non-profitorganisatie die alleenstaande moeders en hun kinderen helpt om tegenslagen te overwinnen en de moeders de mogelijkheden geeft om de sociaal-economische ladder te beklimmen.

Ech-Chena's werk is niet onopgemerkt gebleven. Vorig jaar won de activiste de Wereldbank's 'Global Partnership for Social Accountability' (GPSA) prijs voor de MENA-regio. De prijs wordt uitgereikt aan personen voor hun uitstekende bijdragen op het gebied van maatschappelijke verantwoording, meldt Moroccoworldnews.

© Redactie 2016
marokko
eu
activiste
aicha ech chenna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?