Madagaskar complimenteert Marokko om constructieve inspanningen

marokko
0
2 dec '16
De vele bezoeken van onze koning lijken nu al hun vruchten af te werpen.

Van 19 tot en met 30 november bezocht onze vorst, koning Mohamed VI, Madagaskar. De koning heeft in de afgelopen maanden al vele andere Afrikaanse landen bezocht, dit om de mogelijke terugkeer te maken naar de Afrikaanse Unie. Daarnaast speelt het herstel van onderlinge banden met de naties ook een belangrijke rol. Zowel op politiek als economisch vlak is de Marokkaanse overheid, met een ceremoniële rol voor de koning, druk op weg om zich weer te laten gelden in Afrika.

In een persbericht liet de regering van Madagaskar zich uit over het bezoek van de koning. President Hery Rajaonarimampianina juicht de inspanningen van Marokko enorm toe. Hij zegt onder de indruk te zijn hoe Marokko de strijd tegen het terrorisme aangaat en hoe men radicalisering, in negatieve zin, tegen probeert te gaan. Behalve dit specifieke compliment zegt de president dat het land goed op weg is in het verbeteren van de betrekkingen met de sub-Sahara landen.

Daartegenover liet koning Mohamed VI zich uit over de rol van Madagaskar in Afrika. Als voorbeeld nam hij de leidersrol die het land inneemt als het gaat om de overzeese relatie met de Aziatische landen.

© Redactie 2016
marokko
koning
mohammed vi
madagaskar
afrikaanse unie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi