Burgers in Sidi Slimane redden werkloze man die zichzelf uit wanhoop in brand steekt

marokko
2
2 dec '16
Burgers waren in staat waren om een wanhopige veertig jarige man te redden die had geprobeerd zichzelf in brand te steken voor een overheidsgebouw in Sidi Slimane .

De man had zijn project daar gepresenteerd in de hoop om een subsidie te krijgen van het 'National Human Development Initiative' (NHRI). Maar zijn dossier kreeg niet de verwachte respons vanuit het bestuur in Sidi Slimane en de werkloze man zag zijn dromen ineenstorten als een kaartenhuis. Wanhopig drukte hij afgelopen woensdag zijn woede uit voor het overheidsgebouw, waarop hij zichzelf vervolgens in brand stak. Gelukkig konden burgers en een aantal aanwezigen van de civiele politie op tijd inspringen om hem te redden, meldt de krant Al Akhbar in zijn editie van vandaag

De man wachtte al enkele maanden op een antwoord en was bijna elke dag naar het overheidsgebouw gegaan om te informeren naar de voortgang van zijn verzoek, in de hoop dat de subsidie zou worden toegekend door het bestuur die deze moest verstrekken aan lokale projecten.

Volgens Al Akhbar wordt de voorzitter van de provinciale raad ervan beschuldigd 5,8 miljoen dirham te hebben betaald aan een opleidingsinstituut gelieerd aan de gezondheidssector en onder leiding van een van zijn vrienden.

Deze zaak richt wederom de spotlight op verschillende gevallen van verduistering van gelden ten behoeve van een aantal fictieve verenigingen en om puur electorale redenen. Sommige partijen, zoals de PPS, worden beschuldigd door enkele maatschappelijke organisaties van het profiteren van dit geld. De maatschappelijke organisaties hebben een brief gestuurd naar de bestuurder van de regio Salé-Rabat-Kenitra met het verzoek een onderzoek te starten.

© Redactie 2016
marokko
sidi slimane
subsidie
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?