Marokko ontmantelt terroristische cel in Tanger en Fes.

marokko
5
2 dec '16
Het Centraal Bureau van gerechtelijk onderzoek (BCIJ) ontmantelde gisteren een terroristische cel bestaande uit acht pro-Daesh personen in de steden Fes en Tanger.

Dit meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring vandaag. Volgens de informatie in de verklaring zijn twee van de gearresteerde personen al eerder aangehouden in een terrorisme gerelateerde zaak, toen veiligheidstroepen een cel in Marokko ontmantelde welke werd geleid door een Franse staatsburger in 2003.

De leden van de cel die gisteren werd ontmanteld waren in het bezit van wapens zonder vergunning, munitie, messen en verdachte gevaarlijke chemicaliën. Er werden ook manuscripten gevonden waarin men volgelingen van de Islam opdroeg een bloedige vorm van jihad te beoefenen.

Het ministerie bevestigde dat elementen van de cel connecties had met Daesh-strijders op de grond in Syrië en Irak en de cel faciliteerde de transfer van Marokkaanse vrijwilligers naar de slagvelden in Daesh gebied. De groep verstrekte ook financiële steun voor de Daesh's wervingsproces.

Alle acht leden van de cel zullen voor de Marokkaanse rechtbank verschijnen zodra het onderzoek is afgerond, voegde de verklaring nog toe.


© Redactie 2016
marokko
tanger
fes
daesh
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi