Bende verzekeringsfraudeurs opgemerkt door gendarmerie Tiflet na ongeval

marokko
1
3 dec '16
In scene gezette ongevallen, een hoofdpijndossier voor Marokkaanse verzekeraars.

Het gebeurt in Marokko steeds vaker dat verzekeraars met claims te maken krijgen waarvan je je kan afvragen of er fraude in het spel is. Ongevallen worden in scene gezet waarbij beide partijen onderling de uitkering van de verzekeringsmaatschappij verdelen. Ook gebeurt het dat er lichamelijk letsel wordt opgegeven en dit in werkelijkheid totaal niet aan de orde is. 

Per toeval kwam de gendarmerie van Tiflet onlangs zo'n geval op het spoor, aldus het Marokkaanse medium Al Massae. Na een melding te hebben gekregen van een botsing tussen twee voertuigen waarbij maar liefst acht inzittenden zwaar lichamelijk letsel hadden opgelopen kwam men ter plekke. Op de plek waar het ongeval zich had afgespeeld trof men alleen de voertuigen aan: een Spaanse Volkswagen Golf en een Marokkaanse Renault Kangoo.

Vervolgens kregen de autoriteiten informatie door dat de betrokkenen waren afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Tiflet. Daar aangekomen bleek dat er helemaal niemand verwondingen aan de botsing had overgehouden en dat het na kort onderzoek om bekenden van elkaar ging. Na kortstondig onderzoek van de gendarmerie bleek dat de betrokkenen zich wel vaker bezigden met dit soort activiteiten. Het zou gaan om een bende die hier een lucratieve bezigheid van maakte. 

© Redacie 2016
marokko
verzekering
fraude
ongevallen
trend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?