Europese Unie investeert 17 miljoen in Marokkaanse non-profitorganisatie INSAF

marokko
0
4 dec '16
De Europese Unie heeft 17 miljoen dirham geïnvesteerd in een project van INSAF voor de emancipatie van alleenstaande moeders en hun kinderen.

INSAF, een Marokkaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor de sociaal-economische verbetering van alleenstaande moeders en hun kinderen, heeft onlangs een partnerschap aangekondigd met de Europese Unie waarbij 17 miljoen dirham zal worden geïnvesteerd in het bijdragen aan  INSAF's missie in de loop van de komende twee jaar.

"Hier bij INSAF," zegt Ghiati (de voorzitter van INSAF) "hebben we de focus op het voorkomen van het achterlaten van baby's geboren buiten het huwelijk," toevoegend dat "de beste manier om dit te voorkomen is om moeders zo spoedig mogelijk aan banen helpen en om dit te doen geven we ze de kennis die nodig is voor een baan, zodat ze hun kosten kunnen dekken. "


INSAF leert vrouwen verschillende vaardigheden, van verpleging en haren knippen tot aan naaien en koken. Maar de organisatie hecht ook waarde aan alfabetisering en leert alleenstaande moeders om te lezen. Bovendien helpt INSAF's samenwerking met diverse bedrijven de vrouwen met een meer educatieve achtergrond aan een werkplek, meldt Moroccoworldnews.

Tot nu toe is de non-profitorganisatie, die werd opgericht in 1999, in staat geweest om het achterlaten van meer dan 2.000 baby's te voorkomen. En dit partnerschap met de Europese Unie zal zeker een grote rol spelen bij het versterken van INSAF's ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen.

(Photocredit: INSAF)


© Redactie 2016
marokko
insaf
eu
emancipatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?