Vergoedingen van Marokkaanse parlementariërs nog steeds geblokkeerd

marokko
2
4 dec '16
Door het ontbreken van de vorming van een regering heeft thesaurier-generaal van het Koninkrijk, Nourreddine Bensouda, nog steeds geen instructies gegeven om de vergoedingen te betalen aan parlementariërs.

Volgens de weekendeditie van het dagblad Assabah beval Noureddine Bensouda, geconfronteerd met de blokkerende situatie waarin het politieke landschap verkeerd, de niet-betaling van de vergoedingen van de 395 parlementariërs. 

De verkozen parlementariërs zijn technisch gezien werkloos sinds de opening van het Parlement in oktober vorig jaar. Als gevolg hiervan zijn verschillende bestanden geblokkeerd, zoals die van de 'Finance Bill' voor het jaar 2017. De bronnen van Assabah beweren dat Benssouda niet in staat is om een enkele dirham te betalen noch om betalingsherinneringen te autoriseren, omdat hij nog geen instructies heeft ontvangen van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Assabah beweert in contact te zijn geweest met parlementariërs die geld hebben geleend om kleding of nieuwe auto's te kopen met het oog op het "waardig" overkomen van hun nieuwe rol als parlementariërs, waarna zij zich nu in de problemen bevinden na het blokkeren van de vergoedingen.

Ook andere parlementariërs verkeren in een zeer moeilijke situatie. Sommige van hen werden beroofd van hun gebruikelijke salarissen van ambtenaren na hun verkiezing, zoals voorgeschreven staat in de geldende regelgeving. Assabah wees erop dat alleen Kamerleden die in de particuliere sector werkzaam zijn of werken in een vrij beroep er in slagen om dit probleem het hoofd te bieden.


© Redactie 2016
marokko. parlementatiers
vergoedingen
geblokkeerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?