Eredivisieweekend afgesloten met drie Marokkaanse treffers

marokko
0
4 dec '16
Drie Marokkaanse doelpunten houden we over onder aan de streep van deze speelronde.

De Eredivisie is alweer twee weken aan de gang na de interlandperiode. Over het gehele weekend waren er drie treffers te bewonderen van Marokkaanse makelaardij. Hieronder een overzicht de doelpunten per wedstrijd:

Excelsior - AZ Alkmaar (3-3 FT):
Met minieme verschillen in de middenmoter van de Eredivisie bezet Excelsior momenteel de twaalfde plaats. Gisteravond trad het vanzelfsprekend aan met de man die de week ervoor met twee treffers aan de basis stond van het gelijke spel tegen Vitesse, Hicham Faik. Diezelfde Faik bewees ook tegen AZ Alkmaar het verschil te kunnen maken. In een spannende wedstrijd waar de doelpunten over en weer vielen tekende de 23-jarige middenvelder voor vierde goal van het seizoen. 

Na de bal voorbij de middenstip op slinkse wijze te hebben ontnomen van AZ speler Ilias Bel Hassani, gaf hij hem op Hasselbaink die de gang maakte naar het zestienmetergebied. Daar aangekomen kreeg Faik de bal voor de voeten waarna hij vanaf links en met links succesvol uithaalde richting vijandelijk doel. Faik maakte de 3-2 maar AZ Alkmaar revancheerde zich en trok de score gelijk door de treffer van Wuytens. 

Faik maakte de gehele ontmoeting vol op het veld terwijl Bel Hassani vroegtijdig naar de kant werd gehaald voor Alireza Jahanbakhsh. 

ADO Den Haag - FC Utrecht (0-2 FT):
Utrecht begon zoals gewoonlijk met haar Marokkaanse trio in de basis: Nacer Barazite, Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat. Bij ADO was en is Ashraf El Mahdioui de enige Marokkaanse speler op het wedstrijdformulier, ook hij startte bij de aftrap. ADO wat geteisterd wordt door financiële en bestuurlijke onrust kon ook op het veld niet gedijen tegen een Utrecht wat in vorm is. 

Al gauw werd de openingstreffer gemaakt door niemand minder dan Barazite. De aanvaller wist met deze goal zijn derde treffer van het seizoen in de Eredivisie te realiseren. Wat misschien mooier was dan de goal was het voorbereidend werk van Ayoub. Net voor de achterlijn gaf hij, na wat Haagse spelers het bos in te hebben gestuurd, de bal keurig op Barazite die uit een halve draai zijn inzet afrondde. 

FC Utrecht is door deze zege opgeklommen naar de zevende plek op de ranglijst.

Ajax - FC Groningen (2-0 FT):
Overall gezien een wedstrijd die vrijwel helemaal geregisseerd werd door de Amsterdammers. Zo belangrijk als die is was hij vandaag ook, Hakim Ziyech. Niet zo zeer in spel gezien het weinige aantal acties en succesvolle voorzetten, des te meer om zijn doelpuntenvermogen vanaf de penaltystip. Na een discutabele overtreding op vleugelaanvaller Anwar El Ghazi wees arbiter Serdar Gözübüyük naar de stip. 

Na enig aandringen van El Ghazi omdat hij zelf de strafschop wou nemen stond uiteindelijk toch Ziyech achter de bal. Laag genomen richting de rechter paal werd zijn schot bijna gekeerd door doelman Sergio Padt. Desondanks een verlossende goal aangezien Ajax met de risicovolle voorsprong van 1-0 het einde van de wedstrijd naderde. 

Nog later kreeg de Marokkaans international nog een strafschop. Deze werd uiteindelijk wel gekeerd door de doelman van de Groningers. Ziyech staat momenteel op 5 doelpunten en 6 assisten. Volgende week wacht de ex-werkgever van Ziyech, de Amsterdammers nemen het dan in de Grolsch Veste op tegen FC Twente. 

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
nacer barazite
hicham faik
eredivisie
goals
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?