Een van 's werelds meeste gezochte smokkelaars gearresteerd in Casablanca

marokko
7
5 dec '16
De ontdekking van een nieuw drugshandel route tussen Marokko en Europa inspireerde de oprichting van een internationale onderzoekseenheid.

Het onderzoek stond onder leiding van de Italiaanse politie, welke uiteindelijk in oktober leidde tot de arrestatie van één van 's werelds meest gewilde hasjiesj smokkelaars.

Het internationale onderzoek nam drie jaar in beslag en liep via drie continenten voordat dit leidde tot de vangst van Ben Ziane Berhili, een Marokkaanse zakenman, op 4 oktober in Casablanca.

De verdachte, 57 jaar, is de eigenaar van een bekend dessert bedrijf in Marokko. Tot zijn arrestatie was Berhili erin geslaagd om 400 ton hasjiesj, ter waarde van miljarden dollars, vanuit Marokko naar Europa te smokkelen door middel van een nieuw gecreëerde route die langs de kust van Noord-Afrika liep. Eerst naar Libië, vervolgens naar Egypte en uiteindelijk naar de Balkan, waar Europese drugs distributeurs de drugs opwachtte.


Italiaanse onderzoekers, die later werden vergezeld door de Amerikaanse DEA en andere Europese rechtshandhaving entiteiten, namen de afgelopen 3 jaar met succes hasjiesj met een totale waarde van 3,2 miljard dollar in beslag.

Zoals gepubliceerd in de New York Times, verzamelde agenten van de Italiaanse anti-drug eenheid inlichtingen over de betrokkenheid van de verdachte bij de nieuwe hasjiesj route. Het onderzoek kwam tot een hoogtepunt op 4 oktober van dit jaar toen Berhili werd gearresteerd.

Volgens de Italiaanse politie werd de verdachte na drie jaar speurwerk in zijn appartement in Casablanca overvallen, een gebeurtenis die afgelopen donderdag pas openbaar in het nieuws kwam.

In een openbare verklaring zei Francesco Mazzotta, de commandant van de Italiaanse politie die het onderzoek leidde, het volgende:

"Berhili is ongetwijfeld een van de grootste hasj smokkelaars in de wereld. Zijn gevangenneming is het resultaat van een massaal onderzoek welke werd uitgevoerd door Europese politiekorpsen rondom de Middellandse Zee. "

(Photocredit: Moroccoworldnews)



© Redactie 2016
marokko
casablanca
drugs
smokkelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?