IMF roept op tot meer efficiënt belastingstelsel in Marokko

economie
7
5 dec '16
Het IMF dringt aan op versnelde hervormingen van het belastingstelsel om deze efficiënter te maken, met name door het verbreden van de belastinggrondslag en het versterken van de strijd tegen fraude.
Dat is een van de belangrijkste kernpunten van de IMF-missie, die het Koninkrijk bezocht van 16 november tot 1 december 2016,  als onderdeel van het jaarlijks overleg voor 2016 op grond van artikel IV, meldt Lefr360.

De missie wijst erop dat, in termen van de begroting, de ontwikkelingen tot eind september in lijn zijn met de doelstelling van het BBP in 2016, met het verwachtte tekort van 3,5%. Echter, op de middellange termijn, "moeten de hervormingen om het systeem efficiënter te laten lopen en een billijk belastingstelsel te maken worden versneld ", benadrukt de IMF-missie.

Dit zou het verbreden van de belastinggrondslag en het versterken van de strijd tegen fraude inhouden. Deze inspanningen zouden het, volgens de missie, mogelijk maken om investeringen in infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs te ondersteunen en de overheidsschuld te verminderen.

"Zelfs als de schuld houdbaar is en in staat om verschillende schokken te weerstaan, zal de vermindering ervan de budgettaire manoeuvreerruimte verhogen", aldus het IMF. Bovendien zal het beheersen van de risico's verbonden aan de budgettaire decentralisatie een goed bestuur, transparantie en begrotingsdiscipline in de lokale en regionale overheden nodig hebben. De missie steunt de voortdurende inspanningen op dit gebied".


marokko
imf
belastingsysteem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
moord
rs berkane
ayoub el kaabi
vrouwen
genoa cfc
jaren
oost-ghouta
veiligheidsraad
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam