UNESCO waarschuwt voor toename analfabetisme in Marokko

marokko
28
5 dec '16
UNESCO schreef een rapport over de situatie van het onderwijs in Marokko en waarschuwt voor een toename van het analfabetisme.

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) geeft een zeer negatieve beoordeling van de situatie van het onderwijs in Marokko. Volgens het laatste rapport van deze instelling hebben 37.000 kinderen zich niet bij school ingeschreven in 2014. Dit maakt het Koninkrijk Marokko één van de landen op de laatste plaatsen in het klassement van het onderwijs wereldwijd, zo meldt Assabah vandaag.

Het aantal analfabeten in de leeftijd tussen de 15 en 24 jaar bedraagt bijna 300.000 mensen, terwijl in totaal 7 miljoen Marokkanen in de leeftijd boven 15 jaar nooit toegang hebben gehad tot onderwijs. UNESCO benadrukt ook dat slechts 60% van de Marokkaanse kinderen een schoolprogramma volgt. Dit percentage ligt hoger bij jongens (65,5%) en gemiddeld dus lager bij meisjes.

UNESCO stelt dat de situatie van het onderwijs verslechtert in het secundair onderwijs. Slechts 69% van het totale aantal kinderen gaat naar de middelbare school. Dit niveau daalt nog tot 24% voor de Marokkaanse studenten die hun middelbare opleiding daadwerkelijk voltooien om een universitaire opleiding te beginnen. Bovendien is het aantal Marokkaanse studenten die slagen in het hoger onderwijs zo laag dat UNESCO Marokko op de tweede plaats (1 na slechtste) in de Arabische wereld plaatst.

(Photocredit: Lefr360)

© Redactie 2016
marokko
unesco
analfabetisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?