Laatste oproep voor vernieuwing papieren rijbewijs in Marokko

marokko
7
5 dec '16
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft een laatste herinnering uitgegeven voor bestuurders die nog niet hun papieren rijbewijs hebben vernieuwd. Deze zal binnenkort worden geannuleerd.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat lanceerde een nieuwe voorlichtingscampagne waarin bestuurders worden uitnodigend om hun papieren rijbewijzen te vernieuwen en dit zo snel mogelijk te doen. Het ministerie wil af van papieren rijbewijzen en bij vernieuwing krijg je in plaats daarvan een pasje, meldt Lefr360.

Automobilisten die niet tijdig aan deze verplichting voldoen lopen een risico. In het geval van controle door de verkeerspolitie zal het rijbewijs worden ingetrokken en ontvang je een boete van 300 dirham.  Een ingetrokken rijbewijs betekent in deze ook dat je die niet meer terug krijgt en opnieuw rijexamen moet doen.

Mocht iemand toch blijven doorrijden nadat het rijbewijs reeds is ingetrokken, dan loopt diegene kans op een gevangenisstraf volgens de Marokkaanse wetgeving voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

(Photocredit: Lefr360)




© Redactie 2016
marokko
papieren
rijbewijs
vernieuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?