Marrakech ziet lichte toename van het aantal bezoekers dit jaar

marokko
1
6 dec '16
Marokkaanse persbureau MAP meldde middels een verklaring van Marokko's Observatorium voor Toerisme dat het aantal bezoekers aan Marrakech tussen januari en september van 2016 licht is gestegen.

In vergelijking met dezelfde periode in 2015 registreerde Marrakech een hele kleine stijging van 0,3 procent. Het aantal Marokkaanse emigranten dat een bezoek aan de stad bracht steeg met 3,8 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar. Dit maakte de opmerkelijke 3,5 procent daling van de buitenlandse toeristen die Marrakech bezochten enigszins goed.

Het aantal bezoekers aan Marrakech uit het Verenigd Koninkrijk daalde met 7 procent, Duitsland daalde met 3 procent en Frankrijk daalde met 2 procent. Echter, het aantal bezoekers uit Nederland steeg met 2 procent, terwijl bezoekers uit België en Spanje een stijging zagen van 1 procent.

De verklaring van Marokko's Observatorium voor Toerisme gaf ook aan dat de Russische en Chinese toeristen voor de grootste stijging zorgden. Het aantal Russische bezoekers verdubbelde terwijl het aantal Chinese bezoekers steeg met 180 procent, in vergelijking met dezelfde periode in 2015.

Marokko's twee belangrijkste toeristische trekpleisters, Marrakech en Agadir, waren goed voor 60 procent van de overnachtingen in het hele land met een 2 procent stijging in Marrakech en 3 procent in Agadir.

Fez registreerde de hoogste daling in Marokko met 12 procent, terwijl Rabat een daling noteerde van 2 procent. Het aantal bezoekers aan Tanger en Casablanca steeg met respectievelijk 7 procent en 5 procent.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
toerisme
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi