Marokkaanse overheid laat zich uit over kritische uitspraak Benkirane naar Rusland

marokko
24
6 dec '16
Benkirane's uitspraak over de rol van Rusland in Syrie is niet goed gevallen bij de Russen.

Onlangs deed de huidig premier van Marokko, Abdelilah Benkirane, scherpe uitspraken richting Rusland. De minister-president haalde tegenover Quds Press uit naar de handselswijze en het aandeel van Rusland in de dramatische gebeurtenissen die zich nu voordoen in Syrie. 'Wat het Syrische regime nu tegen haar eigen volk doet met steun van de Russen overschrijdt alle humanitaire grenzen. Rusland zou zich eerder moeten verdiepen in een oplossing in plaats van zich nog dieper te mengen in het conflict.'

Deze uitspraak was directe aanleiding voor de ambassadeur van Rusland in Marokko om een bezoek te brengen aan de minister van Buitenlandse Zaken van het Noord-Afrikaanse land. De official gaf aan zich zorgen te maken over de uitspraak van Benkirane die is gedaan in de media. Volgens hem zou deze uitspraak bijdragen aan de illusie dat Rusland verantwoordelijk is voor de destructie in het land.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken reageerde op deze beschuldiging van de Rus door aan te geven dat wat Benkirane naar buiten heeft gebracht niet volledig strookt met hoe de Marokkaanse overheid het conflict ziet.

Marokko staat voor een vreedzame oplossing van dit conflict waarbij de stabiliteit en territoriale integriteit van het land gewaarborgd blijven. Een ingreep zou moeten geschieden door de hele internationale gemeenschap waarbij de supermachten een leidende rol moeten aannemen. 

Tenslotte zou de band zoals die nu met Rusland is stabiel moeten blijven. De koning is degene die de diplomatieke relaties in stand houdt, was er uit het statement te lezen. 

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
rusland
syrie
oorlog
statement
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi