Mishandeling autistische student ontketend grote woede in Marokko (video)

marokko
8
6 dec '16
Op een virale video op social media is te zien hoe de voorzitter van de "Besma Vereniging voor autistische mensen" zijn autistische zus slaat en schopt op een schoolplein in Taroudant.

De video ontketende veel woede en verontwaardiging onder Marokkanen, die het "gewelddadige gedrag" van de voorzitter tegenover zijn zus hebben veroordeeld en het beschrijven als "wreed", meldt Moroccoworldnews.

Activiste en autisme therapeute, Imane Haddouch, zei: "Het gedrag van de president is misdadig en hij moet worden gestraft voor zijn daden. Zijn straf zal dienen als een voorbeeld voor anderen die soortgelijke misdrijven begaan zodat ook zij zullen worden gestraft voor het uitvoeren van dergelijke handelingen bij autistische kinderen die niet in staat zijn om te praten over het misbruik waarmee zij worden geconfronteerd."

De studente die afgelopen vrijdag werd mishandeld is in een vergevorderd stadium van autisme en kan niet spreken, volgens een bron uit de school die sprak met CNN Arabisch. Die ochtend had het kind moeite om om te gaan met de mentale effecten van autisme en weigerde zij om de klas te betreden en koos ervoor om buiten te blijven.

De regionale directie van het Ministerie van Onderwijs in Taroudant kondigde afgelopen zaterdag aan dat "het streng om zal gaan met dit non-pedagogische gedrag en het onderzoek naar deze zaak zal verdiepen en de nodige maatregelen zal nemen tegen iedereen die durft om dergelijk afschuwelijke gedrag te tonen."

De gewraakte video is te zien op facebook: https://www.facebook.com/pg/MWNArabic/videos/

(Photocredit: Moroccoworldnews)

© Redactie 2016
marokko
taroudant
autisme
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?