Vrouw in Meknes veroordeeld tot 30 jaar voor moord op echtgenoot

buitenland
1
6 dec '16
Bijna één jaar na dato hoorde de dader haar jarenlange vonnis.
Begin vorig kalenderjaar beging een vrouw in Meknes een bloedige moord op haar echtgenoot. Onlangs oordeelde de rechter in dezelfde gemeente met een 30-jarige celstraf voor de dader in kwestie, aldus het Marokkaanse medium Al Massae. Deze straf kwam tot stand door de wijze waarop de moord geschiedde. Haar is moord met voorbedachte rade ten laste gelegd evenals het schenden van het lijk en trouwbreuk.

Bovenop de celstraf dient de vrouw een schadevergoeding te betalen aan de directe familieleden van het slachtoffer, wat neerkomt op een totaalbedrag van 120.000 dirham. Op 29 januari 2015 beging de vrouw het misdrijf. Terwijl haar man boven sliep sloeg zij in op zijn hoofd, vermoedelijk waren de verwondingen hiervan de man al fataal geworden. De dader ontdeed zich uiteindelijk van het lijk door het in een steeg, nabij een buurtbakker, te lozen. 

De rechter oordeelde tevens met deze strafmaat door de manier waarop de vrouw de moord probeerde te verhullen. Ze zou het plaats delict opzettelijk grondig hebben gereinigd. 
© Redactie 2016
marokko
meknes
moord
celstraf
rechter
echtgenoot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
syrië
iran
moskee
onderwijs
donald trump
mohamed morsi
turkije
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech