Marokkaan uit Italië gedeporteerd na opscheppen over bomaanslag

marokko
3
7 dec '16
Een 32 jarige Marokkaanse man is uit Italië gedeporteerd nadat hij trots in een Italiaanse gevangenis liep op te scheppen dat hij een bomaanslag wilde plegen in Vaticaanstad.

De man werd gisteren op het vliegtuig naar Casablanca gezet, meldde het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag middels een verklaring.

"Hij had een medegevangene over zijn voornemen verteld om een aanslag in Vaticaanstad uit te voeren, met behulp van een auto vol met explosieven en een Kalashnikov," zei minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano. 

De man wordt beschreven als een "fanatiek" persoon die bereid is om "te sterven in de naam van God om een ticket naar het paradijs te verkrijgen", bezield door een gevoel van 'vendetta' tegen de Italiaanse staat, meldt Lefr360.

Uit onderzoek bleek dat hij geradicaliseerd was tijdens een vorig verblijf in een Italiaanse gevangenis en naar verluidt een andere gedetineerde had geïndoctrineerd.

De heer Alfano benadrukte het belang van preventie als "één van de pijlers van de strijd tegen gewelddadig extremisme".   Sinds januari 2015 heeft Italië 128 mensen uitgezet van zijn grondgebied, met inbegrip van 62 mensen in 2016 tot nu toe.

© Redactie 2016
marokko
italie
gedeporteerd
bomaanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?