El Haddadi geeft groen licht aan Marokkaanse voetbalbond, spijt van keuze Spanje

marokko
14
8 dec '16
Misschien toch een Afrika Cup voor een speler die onlangs Marokko opzij schoof.

Als we de geruchten mogen geloven die de ronde doen in de Marokkaanse media dan is het Marokkaanse elftal binnenkort een centrumspits rijker. Verschillende bronnen waaronder het dikwijls goed ingevoerde Al Massae melden dat Munir El Haddadi terugkomt op zijn keuze om door het leven te gaan als Spaans-international. De FC Barcelona huurling die momenteel minuten maakt bij Valencia werd in 2014 geselecteerd voor een EK-Kwalificatieduel tegen Macedonie en gaf daar gehoor aan. 

Na die 13 minuten durende invalbeurt kwam El Haddadi nooit meer in beeld bij het eerste elftal waar Vicente Del Bosque destijds de scepter zwaaide. Sinds dat debuut speelde hij alleen voor het U21 elftal van de Spanjaarden. Nu is het zo, volgens Al Massae, dat El Haddadi spijt heeft en de Marokkaanse voetbalbond groen licht heeft gegeven om de zaak te onderzoeken. 

Er zou, naar de FIFA-reglementen, de mogelijkheid zijn om alsnog van voetbalnationaliteit te wisselen ookal zijn er officiele speelminuten gemaakt. Dit zou dan alleen mogelijk zijn voor spelers die meerdere nationaliteiten bezitten, onder de leeftijd van 23 jaar zitten en met het eerste voetballand niet in een zelfde competitie hebben gespeeld als waar ze met Marokko in gaan spelen. In dit geval speelt Marokko geen EK-Kwalificatiewedstrijden in tegenstelling tot Spanje. 

De zaak word momenteel dus nog druk bestudeerd door de FRMF. Mocht het lukken dan kan Hervé Renard gewoon over El Haddadi beschikken tijdens de Afrika Cup. Spitsenprobleem opgelost dus!

© Redactie 2016
marokko
munir el haddadi
valencia
atlasleeuwen
frmf
fc barcelona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?