Marokkaanse man steekt zichzelf in brand voor ambassade in Madrid

marokko
0
8 dec '16
De man, Mustapha el Y., probeerde zichzelf woensdag in brand te steken voor de Marokkaanse ambassade in Madrid om aandacht voor zijn situatie omtrent zijn verblijfsvergunning te eisen.

Het gebruik van brandblussers door de medewerkers van de ambassade, waarbij één van hen brandwonden op liep aan de handen, kon het ergste voorkomen en het leven van de man redden. De man is overgebracht naar het ziekenhuis "La Paz" in Madrid om de nodige zorg te krijgen, meldt een verklaring van de ambassade.

Een team van de Marokkaanse ambassade begeleidde de man naar het ziekenhuis en volgt daar de toestand van zijn gezondheid, meldt Lefr360.

De verklaring zei dat de ambassade van het Koninkrijk, bij wijze van uitzondering, reeds had bemiddeld tussen de Spaanse autoriteiten om de situatie van Mustapha El Y. voor te leggen, erop wijzend dat de Marokkaanse burger in dit verband in februari 2015 door de ambassadeur van Marokko in Spanje, Mohamed Fadel Benyaich, ontvangen werd.

Mustapha El Y. werd opgeroepen door de bevoegde Spaanse autoriteiten, die hadden afgesproken om zijn verblijfsvergunning te verlengen voor één jaar, op voorwaarde dat hij een arbeidsovereenkomst kon overleggen. Dit voorstel werd door de man geweigerd en hij eiste dat hem een verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen zou worden toegekend (vijf jaar).

Sindsdien had de Marokkaanse ambassade geen contact met de man voordat hij hen deze woensdag verraste door zijn poging om zichzelf in brand te steken, besluit de verklaring

© Redactie 2016
marokko
brand
verblijfsvergunning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?