Ruim 50% van de Marokkanen voor afschaffing doodstraf

marokko
3
8 dec '16
Het merendeel van Marokko wil af van de doodstraf.

Er werd onlangs een enquête gehouden in Marokko door de HCP (Hoge Commissie van Planning) om in kaart te brengen hoe de Marokkanen staan tegenover de doodstraf. Al sinds 1993 is deze niet meer uitgevoerd in het Koninkrijk, echter zijn er in die tussentijd wel 122 personen toe veroordeeld. Om te monitoren hoe Marokko ervoor staat voor het behalen van de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties ging de HCP de straat op.

In vrijwel elke regio werd mensen de vraag voorgeschoteld of ze wel of niet voor de afschaffing van de doodstraf waren. Dit resulteerde in 52,2% voor en 47,8% tegen. Wel merkte men op dat men in stedelijke gebieden eerder voor een afschaffing was dan ondervraagden op het platteland, deze wilden de doodstraf vasthouden en in sommige gevallen zelfs weer in de praktijk brengen.

Uit een ander onderzoek is naar voren gekomen dat 80% van het Marokkaanse volk er vertrouwen in heeft dat die 17 doelen van de Verenigde Staties gehaald kunnen worden in 2030. Vijftig procent van de ondervraagden gaf aan de afgelopen vijf jaar al zijn/haar gedrag te hebben aangepast om dit te kunnen bereiken. 

© Redactie 2016
marokko
doodstraf
afschaffing
verenigde naties
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi