Politieman uit Guelmim beschuldigd van seksuele intimidatie schoolmeisjes

marokko
24
8 dec '16
Een lokale vrouwenvereniging diende een klacht in bij de DGSN over een politieman uit Guelmim.

De klacht landde recentelijk op het bureau van Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de Nationale Veiligheid. Volgens het dagblad Assabah stuurde een lokale vrouwenvereniging uit Guelmim een klacht naar de DGSN waarin zij een politieman beschuldigen van seksuele intimidatie tegen jonge studenten en middelbare scholieren, waarvan de meeste minderjarig zijn.

Volgens de voorzitter van deze vrouwenvereniging, die optrad namens de oudervereniging van Guelmim, werd dit schandaal onthuld door de leraren van de verschillende lokale scholen. Uit angst te worden verboden om te studeren en door hun conservatieve ouders gedwongen te worden thuis te blijven, gaven de slachtoffers er de voorkeur aan om de intimidatie te melden aan de leraren, die verontwaardigd over deze herhaalde bekentenissen contact opnam met de 'Vrouwenvereniging voor de strijd tegen seksuele intimidatie'.

In een telefonisch interview met het dagblad Assabah zei Aminatou El Hamed, voorzitter van de vrouwenvereniging, dat een aantal minderjarigen door de politieman werden benaderd op hun weg naar school. Obscene opmerkingen, onfatsoenlijke gebaren, aanrakingen en bedreigingen waren het dagelijkse lot van veel van deze meisjes. Volgens het dagblad beginnen meerdere slachtoffers, bang door autoritarisme en het verdorven gedrag van de politieman, signalen te tonen van psychische stoornissen.

Naar aanleiding van de klacht bij de DGSN, waarin al deze gegevens werden opgenomen, werd een verzoek gedaan om onmiddellijk een onderzoek te starten en voor het nemen van disciplinaire maatregelen tegen de schuldige partij.


© Redactie 2016
marokko
guelmim
politieman
seksuele intimidatie
minderjarigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?