Marokkaanse familie slachtoffer van racisme in Italië

buitenland
17
8 dec '16
De inwoners van een populaire wijk in Rome ontzegden een Marokkaans gezin de toegang tot de sociale huisvesting die de stad hen gegeven had.

De bewoners hadden kritiek op de familie omdat zij zouden hebben geprofiteerd van een sociaal programma die volgens hen enkel gereserveerd moet blijven voor Italianen. Sommige van deze bewoners aarzelden niet om racistische beledigingen tegen de familie te roepen, meldt Lefr360.

Diverse lokale media meldden dit incident welke meerdere mensen schokt. Vooral omdat naast de ouders ook de drie kinderen, in de leeftijd tussen 1 en 7  jaar, bij het voorval aanwezig waren.   Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zegt de vader van het gezin dat zij de regels hebben toegepast en nageleefd. "We stonden op een wachtlijst sinds 2011 en we hebben er recht op", zei de man, die tien jaar geleden in Italië is aangekomen en werkt in een steigerbedrijf.

Geconfronteerd met het gemopper van de bewoners van de buurt en het willen voorkomen van een conflict dat zijn familie zou kunnen schaden, heeft de Marokkaanse man uiteindelijk gekozen om het huis op te geven dat hij legaal had verkregen.

© Redactie 2016
italie
discriminatie
marokkanen
rome
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?