Bewakingscamera's nieuw wapen in strijd tegen criminaliteit Casablanca

marokko
0
9 dec '16
Bewakingscamera's zijn nu overal geinstalleerd in Casablanca nadat deze eindelijk erkend zijn als een effectief wapen tegen criminaliteit.

De belangrijkste wijken staan allemaal onder toezicht om de veiligheid van de burgers te waarborgen en overtredingen en problemen in het verkeer te monitoren, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Volgens de krant installeerde de stad, als onderdeel van het programma voor stadsontwikkeling, 500 camera's in de belangrijkste wijken. Deze operatie vergde een investering van 450 miljoen dirham. Deze camera's zijn toegevoegd naast de reeds bestaande 400 bewakingscamera's waarmee het gehele tram-netwerk wordt gemonitord.   Al Ahdath Al Maghribia meldt ook dat er nog meer camera's in trams zijn geïnstalleerd, waardoor bestuurders voortdurend kunnen controleren wat er binnen en buiten de trams gebeurt. De krant benadrukt dat deze bewakingscamera's allemaal zijn aangesloten op het centrum van Sidi Moumen.   Casa Transport, die verantwoordelijk is voor het stedelijk vervoer, heeft ook nog eens 300 camera's in bussen geïnstalleerd. Elke bus is uitgerust met vier camera's met een opnamecapaciteit van vijftien dagen. Al Ahdath Al Maghribia herinnert eraan dat deze camera's politie en justitie helpen om een ​​aantal strafzaken met betrekking tot aanvallen, diefstal en vandalisme tijdens voetbalwedstrijden op te lossen.

© Redacie 2016
marokko
casablanca
bewakingscamera
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?