'Verhaal over El Haddadi en Marokkaans elftal uit de lucht gegrepen'

marokko
2
9 dec '16
Nog geen dag later worden alle geruchten over El Haddadi's mogelijke switch ontkracht.

Gisteren gonsde het ervan in de Marokkaanse media, Valencia CF aanvaller Munir El Haddadi zou spijt hebben van zijn keuze voor Spanje en de voetbalbond groen licht hebben gegeven. De FC Barcelona huurling zou de FRMF laten onderzoeken of het mogelijk is alsnog voor een interlandcarrière bij de Atlas Leeuwen te opteren. Hierbij zou een artikel in de FIFA-reglementen uitkomst kunnen bieden mits de speler in kwestie jonger is dan 23 jaar, hij beide nationaliteiten bezit en met het eerste land niet in eenzelfde competitie heeft gespeeld als Marokko. Een compleet kulverhaal aldus een verantwoordelijke binnen de voetbalbond die bevraagd werd door het Marokkaanse medium le360.

De verantwoordelijke bij de FRMF zegt hierover: 'Het klopt van geen kant, Munir is niet in beeld bij zowel de bondscoach als de Marokkaanse voetbalbond. Het zijn enkel geruchten die de ronde doen, niet meer niet minder.'

Munir El Haddadi, tegenwoordig op huurbasis actief voor Valencia CF, maakte in 2014 een bindende keus voor Spanje. Voor een EK-Kwalificatiewedstrijd werd de 21-jarige centrumspits opgeroepen ten koste van tal van andere Spaanse spitsen. Vicente Del Bosque voldoende wellicht de hete adem van toenmalig bondscoach Badou Zaki in de nek. El Haddadi kreeg een invalbeurt van 13 minuten en werd zodoende definitief Spaans-international. Na deze keus hield de aanvaller vol nooit voor iemand een deur te hebben gesloten, een carrière bij de Leeuwen van de Atlas vormde ook een optie voor het talent, aldus El Haddadi. 

© Redactie 2016
marokko
munir el haddadi
valencia cf
spanje
atlasleeuwen
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?