Badr en Rico klaar na staredown en weging (video)

marokko
32
9 dec '16
Alles wat je moet weten over de blikvanger van morgen!

In april van dit kalenderjaar gebeurde er iets tijdens uitzending van Pep Talk van Ziggo Sport wat een voorbode was voor de wedstrijd waar heel Nederland morgen naar uitkijkt. Regerend wereldkampioen Rico Verhoeven haalde het zich op zijn hals om op live-televisie de toen gestopte Badr Hari uit de tent te lokken. Verhoeven zag wel wat in een afscheidspartijtje voor Hari en daagde hem zodoende uit. Niet veel later kon men via de sociale media kanalen van Badr Hari opmaken dat de uitdaging was aangegaan: 'Challenge Accepted'. Tussen het aannemen van de uitdaging en het moment van de officiële persconferentie van Glory was het enkel Verhoeven die aan het woord was in de Nederlandse media.

Bij Glory mocht eindelijk Hari zijn zegje doen, het resulteerde in een heus spektakel tijdens de persconferentie. Menig analist, journalist en oud-kickbokser, waaronder Remy Bonjasky, merkte duidelijk dat Hari de mentale overhand had gedurende de vragenronde. Verhoeven hield zich opvallend stil en was qua bewoordingen en woordkeuze vrij voorzichtig. Ook tijdens de stare-down, het moment dat de vechters met gebalde vuisten tegenover elkaar staan, trok Hari de aandacht naar zich toe. Om nog onbekende reden verliet hij de zaal toen het moment daar was. 

Als we de statistieken erbij halen dan lijken beide tegenstanders erg gewaagd tegen elkaar. Hari als routinier en Verhoeven als opkomend kampioen, nog spannender wordt het als we de belofte van Hari erbij pakken. Meerdere malen gaf hij aan, net als zijn personal trainer Mike Passenier, dat Verhoeven de ring op knock-out gaat verlaten. Spannend dus!

Wat praktische zaken rondom het Glory Gala van morgenavond:
Plaats: König Pilsener Arena (te Oberhausen, Duitsland)
Tijd: aanvang om 21:45 (Nederlandse tijd)
zender: Ziggo Sport (kanaal 14 voor digitale Ziggo-abonnees)

Overig programma o.a.:
1. Nieky Holzken (Nederland) vs. Cedric Doumbe (Frankrijk): Weltergewicht wereldtitel
2. Ismael Londt (Suriname) vs. Jamal Ben Saddik (Marokko): Zwaargewichtgevecht 

Vanochtend vond de weging en staredown plaats van beide kampioenen. Duidelijk is af te lezen wat voor emotie de boksers dragen.


© Redactie 2016
marokko
badr hari
rico verhoeven
glory
oberhausen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?